
Anişoara a cumpărat un bilet de avion, dus-întors, de la o companie aeriană austriacă. În ziua zborului de întoarcere, ajunsă în aeroport, Anişoara a constatat că zborul ce urma să plece la ora 17 : 35 şi al cărei pasageră era, a fost anulat. Cunoscându-şi drepturile în ceea ce priveşte transportul aerian, Anişoara a încercat să-şi găsească un alt zbor de retur, însa nu a avut succes. Într-un final, comerciantul i-a pus la dispoziţie Anişoarei un zbor de retur pentru ora 20 : 15. Astfel, Anişoara a ajuns la destinaţie (Bucureşti), la ora 01 : 00. Nemulţumită de această situaţie şi, mai mult decât atât, considerând că operatorul de transport aerian nu i-a oferit suficientă asistenţă având în vedere faptul că era însărcinată la momentul acela, Anişoara s-a adresat Centrului European al Consumatorilor din România. În final, ECC Romania, cu sprijinul ECC Austria, a obţinut compensaţia care, conform Regulamentelor Europene, este datorată consumatorilor în situaţia în care zborul achiziţionat este anulat (250 de Euro).

Cosmin a călătorit împreună cu soția în Tenerife în luna de miere. Zborul București-Madrid-Tenerife a fost operat de o companie din Spania. La destinație, Cosmin nu și-a primit bagajul și a fost nevoit să-și achiziționeze haine și produse de îngrijire în valoare totală de 355.35 EUR. La întoarcere, în București, din nou unul din bagaje lipsea. Având în vedere faptul că în ziua următoare trebuia să plece într-o călătorie, a fost nevoit din nou să achiziționeze anumite produse pentru înlocuirea celor din cel de-al doilea bagaj lipsă. În cele din urmă, după câteva zile, cel de-al doilea bagaj lipsă a fost găsit și predat lui Cosmin. În schimb, primul bagaj pierdut nu a fost găsit. Cosmin a transmis o reclamație către compania aeriană spaniolă și a solicitat despăgubiri care să acopere valoarea obiectelor pierdute din primul bagaj și sumele cheltuite cu obiectele cumpărate ca urmare a pierderii și întârzierii bagajelor. Compania a oferit numai 500 EUR. Neacceptând această ofertă, Cosmin a contactat ECC Romania care a preluat cazul și, cu ajutorul ECC Spania, a reușit să obțină o despăgubire totală de 1524 EUR.

Csaba a cumpărat un Smart TV LED de la un magazin online din Ungaria. După ce produsul a fost livrat și pornit, Csaba a observat o pată neagră în partea de sus a ecranului. A luat imediat legătura cu vânzătorul și a trimis fotografii ale televizorului și ale pachetului. Pachetul însă nu avea nicio urmă, prin urmare vânzătorul a cerut un document care să arate că la momentul livrării Csaba i-a atras atenția curierului asupra defectului. Numai că acest document era imposibil de trimis, pentru simplul fapt că defectul a putut fi observat numai după pornirea televizorului. În aceste condiții, vânzătorul a refuzat să ia orice măsură. Csaba s-a adresat ECC Romania și, cu sprijinul ECC Ungaria, în cele din urmă vânzătorul a fost de acord să ramburseze suma plătită, aproximativ 520 EUR.

Sorin a comandat o pereche de legături de snowboard de la un vânzător din Marea Britanie. Produsul fusese găsit pe site după aplicarea unui filtru care ar fi trebuit să afișeze numai produsele destinate bărbaților. La livrare, Sorin a observat că pe cutie este scris că produsul este destinat femeilor și, în mod normal, nu s-a potrivit, fiind mai mic. Sorin a luat legătura cu vânzătorul britanic, i-a explicat care este problema și a cerut rambursarea sumei plătite. Vânzătorul însă a insistat că a trimis produsul corect și a refuzat să dea banii înapoi. Sorin s-a adresat ECC Romania și, cu sprijinul ECC Marea Britanie, a primit înapoi suma de 70 EUR plătită.

Isac a făcut o rezervare pe un site al unui comerciant irlandez pentru o mașină care ar fi trebuit ridicată dintr-un aeroport din Italia. La destinație, compania de închirieri italiană i-a oferit o asigurare având o valoare de 8 ori mai mare decât prețul plătit pentru rezervare, ceea ce Isac a refuzat. În aceste condiții, compania i-a cerut să facă un depozit de 1900 EUR. Isac a sunat la compania irlandeză și a cerut explicații pentru suma mult prea mare a depozitului, fără însă a o primi. În cele din urmă, după discuții, Isac a hotărât să cumpere asigurarea, dar compania italiană tot i-a cerut un depozit de 400 EUR. Pentru a finaliza procesul, a Isac a prezentat cardul de credit, dar reprezentatul companiei italiene l-a refuzat, spunând că nu este un card de credit. Isac a sunat din nou la comerciantul irlandez și a fost sfătuit să închirieze o mașină de la o altă firmă din aeroport promițându-i-se că va primi înapoi suma plătită pentru rezervarea inițială și diferența dintre prețul plătit și tariful închirierii de la cealaltă companie. Ajuns acasă, a trimis o solicitare de rambursare comerciantului irlandez, pentru suma de 300 EUR, conform promisiunii. Isac i-a trimis comerciantului irlandez, așa cum acesta ceruse, fotografii ale cardului, scrisoare de la bancă atestând că este un card de credit și un document din care să rezulte că avea pe card toată suma aferentă depozitului solicitat, dar nu a primit niciun ban înapoi. Isac s-a adresat ECC Romania și, cu sprijinul ECC Irlanda, comerciantul a acceptat să-i plătească suma de 300 EUR solicitată.

Mihaela a călătorit în Germania pentru a participa la un maraton. Pentru această călătorie, a decis să apeleze la o firmă de închirieri de mașini. După două zile, când a trebuit să returneze automobilul, reprezentantul firmei de închirieri a constatat o defecțiune în zona portierei autoturismului. Cu toate că Mihaela a declarat că nu poartă nicio vină în ceea ce privește avarierea mașinii închiriate, reprezentantul firmei de închirieri a decis să o taxeze pe consumatoare cu suma de 950 EUR, valoarea exactă a poliței de asigurare. În urma acestei întâmplări, Mihaela a apelat la ECC Romania și, în urma colaborării cu ECC Germania, s-a descoperit că nu existau dovezi care să ateste că mașina era sau nu lovită înainte de închiriere, prin urmare comerciantul a renunțat la pretențiile sale și a înapoiat Mihaelei cei 950 EUR.

Lucia a comandat online o pereche de sandale de la un comerciant din Polonia. După două-trei zile de purtare pielea sandalelor a început să crape, deși sandalele erau numărul corect și se potriveau foarte bine. Lucia a făcut imediat o reclamație și a trimis înapoi produsul pentru verificare. Vânzătorul polonez însă a respins cererea, afirmând că defectul a apărut din cauza faptului că Lucia a ales o mărime greșită și a forțat produsul, ceea ce nu era adevărat. Lucia s-a adresat ECC Romania și, în cele din urmă, cu sprijinul ECC Polonia, vânzătorul a acceptat să ramburseze suma plătită, 280 RON.

Sanda a cumpărat un aspirator de la un magazin on-line cu sediul în Ungaria. După trei luni aspiratorul s-a defectat. Pentru reparare, Sanda s-a adresat unui service autorizat din România. Întrucât aspiratorul nu s-a putut repara, Sanda a primit din partea service-ului o autorizație de schimbare a produsului, care a fost trimis, în original, către comerciantul din Ungaria. Comerciantul a refuzat să schimbe produsul cu unul nou. Datorită acestui fapt, Sanda a contactat ECC Romania, care a transmis cazul către ECC Ungaria. ECC Ungaria a contactat comerciantul care, în final, a acceptat să ramburseze consumatoarei suma totală a produsului, respectiv 350 EUR.