Culoarul de urgenţă – Obligatoriu în Austria de la 01 ianuarie 2012

 

În cazul blocajelor, toate vehiculele ce rulează pe autostrăzi sau şosele duble, trebuie să formeze un culoar de urgenţă.

Ce este culoarul de urgenţă?
Culoarul de urgenţă este un culoar liber între două benzi ale autostrăzii sau şoselei cu două benzi, care trebuie format în cazul blocajelor pentru a permite vehiculelor de intervenţie în caz de urgenţă să se deplaseze cu rapiditate.

Cine poate folosi culoarul de urgenţă?
Folosirea culoarului de urgenţă este rezervat pentru vehiculele poliţiei, pompierilor, ambulanţei, patrulei rutiere şi descarcerare. Acesta permite vehiculelor de intervenţie în caz de urgenţă să ajungă la locul accidentelor cu cel puţin 4 minute mai devreme decât ar fi ajuns dacă ar fi folosit banda de siguranţă, care nu există sau este impracticabilă în anumite cazuri. Astfel, şansa de supravieţuire a victimelor poate fi mărită cu 40%.

În ce ţări este obligatorie formarea culoarului de urgenţă?
Acest sistem al culoarului de urgenţă este utilizat de ţările vecine Austriei, ţări precum Germania, Republica Cehă, Slovenia şi Elveţia. Formarea culoarului de urgenţă a devenit lege în Austria de la 01 ianuarie 2012.

Cum se formează culoarul de urgenţă?
Pentru a forma culoarul de urgenţă, toate vehiculele care circulă pe banda din partea stângă trebuie să se apropie cât mai mult de partea stângă a benzii lor de mers, iar vehiculele care circulă pe banda din partea dreaptă trebuie să se apropie cât mai mult de partea dreaptă a benzii lor de mers. Dacă există banda de siguranţă, vehiculele sunt obligate să folosească această bandă pentru a crea culoarul de urgenţă.

În cazul şoselelor cu trei sau mai multe benzi de circulaţie, toate vehiculele care se deplasează pe banda din partea stângă ce a mai apropiată de axul drumului trebuie să se apropie cât mai mult de partea stângă, iar toate celelalte vehicule aflate pe celelalte benzi, trebuie să se apropie cât mai mult de partea dreaptă a drumului.

Obstrucţionarea vehiculelor de intervenţie în caz de urgenţă sau folosirea ilegală a culoarului de urgenţă, pentru asigurarea propriei deplasări, se pedepseşte cu amendă în valoare de până la 2180 Euro.

Vă rugăm familiarizaţi-vă cu această importantă  regulă de trafic, pentru că multe vieţi omeneşti pot depinde de ea.

ECC- Net este alcătuită din centrele europene pentru consumatori din 29 de ţări (27 state membre ale U.E., plus Norvegia şi Islanda), şi este co-finanţată de Direcţia Generală de Sănătate şi Protecţia Consumatorilor a Comisiei Europene şi de către fiecare dintre statele membre. Scopul reţelei este de a crea încrederea în piaţa internă europeană, oferind consumatorilor informaţii utile în privire la drepturile lor, consiliere şi ajutor în achiziţii transfrontaliere.

În Europa, „Reţeaua Centrelor Europene ale Consumatorilor ", îi ajută pe consumatori în ceea ce priveşte problema cumpărăturilor transfrontaliere.

http://ec.europa.eu/consumers/ecc/index_en.htm

În România, „Centrul European al Consumatorilor ", oferă consumatorilor o gamă variată de servicii, de la informarea asupra drepturilor lor, la oferirea de consultanţă şi sprijin în rezolvarea problemelor pe care le întâmpină. https://ecc.interpixel.eu/ 

print

Lasă un comentariu