Echipa

Irina Chiritoiu

Irina Chirițoiu, Director ECC Romania

În 2016 am împlinit 10 ani de activitate continuă în domeniul protecției consumatorilor. Ascensiunea mea a fost una lină, dar sigură, începând cu funcția de membru plin în Consiliul Director al Asociației Pro Consumatori, la cea de specialist relații publice al asociației, până la cea de Director al Centrului European al Consumatorilor din România începând cu anul 2011.

În cadrul Centrului sunt responsabilă cu elaborarea strategiilor de dezvoltare și punerea în aplicare a planului de activităţi care să conducă la îndeplinirea acestora, la dezvoltarea şi menţinerea relaţiilor de lucru cu actorii importanţi din domeniu, atât la nivel național, cât și european.

O zi perfectă pentru mine este atunci când vin la birou și am multă treabă. Îmi place să ascult și să găsesc soluții la problemele consumatorilor care apelează la ECC Romania și nu numai. Îmi place atunci când sfaturile mele se materializează în zâmbete pe fețele consumatorilor.

Momente frumoase alături de Echipa ECC – zilnic

Sfaturi oferite – milioane

Evenimente și întâlniri – prea multe 🙂

Elena Moise

Elena Moise, Avocat ECC Romania

În urmă cu 16 ani am început colaborarea cu Asociația Pro Consumatori, organizația gazdă a ECC Romania. De-a lungul timpului m-am implicat în diferite proiecte specifice domeniului protecției consumatorilor, am contribuit la crearea unei baze de date legislative în domeniul protecţiei consumatorilor, am întocmit contracte, protocoale, înţelegeri, precum şi orice alte acte juridice de natură a angaja juridic asociaţia și am participat la iniţierea şi analizarea proiectelor de acte normative cu aplicabilitate în domeniul protecţiei consumatorilor.

Din anul 2008, de când sunt avocat în cadrul Centrului European al Consumatorilor din România, activitatea mea s-a concentrat pe acordarea de consultanță juridică generală și specială către consumatorii europeni, pe implicarea în soluționarea pe cale amiabilă a litigiilor transfrontaliere, dar și pe transpunerea legislației europene într-un limbaj simplu și accesibil consumatorilor.

Numărul reclamațiilor transfrontaliere în care am acordat asistență – peste 1200

Numărul broșurilor elaborate – 20

Numărul anilor de când sunt alături de ECC Romania – 8

Mihai Titichi

Mihai Titichi, Jurist/Consultant ECC Romania

Lucrez de 13 ani în domeniul protecției consumatorilor. Am început ca voluntar, în 2003, iar după 4 luni am fost angajat ca jurist la Asociația Pro Consumatori. Activitatea mea a cuprins printre altele sprijin și informații oferite consumatorilor, analize și răspunsuri pentru proiecte de lege, articole pe teme de protecția consumatorilor sau cursuri de legislație cu operatorii economici.

Sunt alături de ECC Romania de la început, iar responsabilitățile mele includ asistența oferită consumatorilor în probleme transfrontaliere, elaborarea de articole și materiale de informare și multe alte chestii la fel de specializate. Mă găsești de obicei legat de telefon, așa că vocea mea va fi primul tău contact cu Centrul.

În cazurile rare în care mi se permite să umblu liber, am grijă de mușcatele biroului.

Uit mereu să port ochelarii când lucrez la calculator.

Numărul reclamațiilor transfrontaliere în care am acordat asistență – peste 950

Numărul broșurilor elaborate – 20

Numărul anilor de când sunt alături de ECC Romania – 8

Roxana Marinuș

Roxana Marinuș, Economist/Support Staff ECC Romania

Experiența mea alături de Asociația Pro Consumatori, organizația gazdă a Centrului European al Consumatorilor din România – ECC Romania, a început în anul 2007 pe vremea când eram anul IV de facultate, când m-am oferit voluntar pentru a ajuta la organizarea unui eveniment din domeniul protecției consumatorilor la Poiana Brașov. Ulterior acestui eveniment am fost angajată ca Specialist relații publice.

Din anul 2008, de la deschiderea Centrului mai exact, am lăsat în urmă activitățile postului de specialist relații publice și am preluat frâiele activității financiar-contabile ale acestuia. Toată lumea știe ce face un contabil așa că nu are rost să vă explic!

În afara activităților financiare, mă mai ocup și de e-mail-urile și scrisorile primite de la consumatori (trimit confirmări de primire acestora) și mai apoi repartizez cazurile colegilor mei consultanți.

Îmi place să fac cafeaua la birou, mai ales pentru faptul că toți colegii îmi spun că este cea mai bună.

Numărul plăților efectuate pe an – 312

Numărul de e-mailuri primite și trimise în 2016 – peste 1100

Numărul diacriticelor adăugate în textele colegilor – milioane