Sprijin pentru peste 1 milion de consumatori europeni: ECC-Net sărbătorește 15 ani de protecție transfrontalieră a consumatorilor

Sprijin pentru peste 1 milion de consumatori europeni: ECC-Net sărbătorește 15 ani de protecție transfrontalieră a consumatorilor

Ce trebuie să faceți când zborul dvs. către Polonia este anulat? Când geanta pe care ați cumpărat-o din Italia este deteriorată? Sau când sunteți prins într-o capcană online?

De la crearea sa, Rețeaua Centrelor Europene pentru Consumatori (ECC-Net) a ajutat peste 1 milion de consumatori care s-au aflat în astfel de situații. Numai în contextul pandemiei COVID-19, peste 90.000 de consumatori au apelat la ECC-Net pentru ajutor. Astăzi, Rețeaua sărbătorește cea de-a 15-a aniversare.

Un eveniment online, la care participă comisarul european Didier Reynders și care va marca această aniversare, va fi un cadru excelent pentru a analiza realizările mișcării europene pentru drepturile consumatorilor și pentru a discuta despre calea de urmat pentru o protecție eficientă a consumatorilor în Europa, în viitor. Sărbătoarea are loc in lumina noii agende a consumatorilor, care prezintă prioritățile Comisiei în politica consumatorilor pentru următorii cinci ani. Evenimentul reunește la aceeași masă  actorii cheie din domeniu, respectiv înalți oficiali ai Comisiei Europeane, reprezentanți ai consumatorilor, autorități competente, tineri jurnaliști, cadre didactice universitare și mulți alții.

Pe Twitter, rețeaua va posta tweet live sub # 15yearsECCNet.

„O caracteristică esențială pentru cooperarea Uniunii Europene cu consumatorii”

Comisarul Didier Reynders a urat un călduros ”La mulți ani!” Rețelei  ECC-Net precizând: „Sunt convins că Rețeaua Centrelor Europene pentru Consumatori, prin sprijinul oferit consumatorilor, va reprezenta  în viitor o caracteristică esențială a cooperării Uniunii Europene cu consumatorii”.

Petra de Sutter, fostă președintă IMCO și actual viceprim-ministru al Belgiei, a declarat: „Nu pot să nu susțin munca întreprinsă zilnic de ECC Net. Noi, ca legiuitori, putem adopta oricâte reglementări dorim pentru a proteja consumatorii, dar este foarte important ca informații despre existența acestora să ajungă și la ei, de fapt”.

Lansarea site-ului web, raport despre 15 ani de activitate și o privire spre viitor

Pe 21 noiembrie 2020, Rețeaua își lansează site-ul www.eccnet.eu, unde va fi disponibil  raportul celor 15 ani de activitate și realizările ECC Net. Un capitol dedicat viitorului susține viziunea rețelei privind  serviciile acesteia într-o lume digitalizată, precum și promovarea consumului durabil.

„Odată cu această aniversare, ECC-Net ajunge să reprezinte un jucător consacrat, respectat și esențial în protecția consumatorilor europeni. Așteptăm cu nerăbdare următorul milion de consumatori europeni pe care îi vom asista ”, a declarat Irina Chirițoiu, directorul European Consumer Center din România.

ECC-Net se angajează să lucreze îndeaproape cu părțile interesate și sectorul de afaceri, ca parte a unei echipe integrate de protecție a consumatorilor. Rețeaua va continua să evidențieze experiențele trăite și nevoile exprimate ale consumatorilor, în contextul elaborării politicilor, implementării și aplicării acestora. Rețeaua va lucra, de asemenea, proactiv la Acordul verde european și la Agenda digitală, investind în campanii de constientizare.

Context:

Fiecare țară membră UE, cărora li se adaugă Islanda, Norvegia și Regatul Unit au câte un centru european pentru protecția consumatorilor care, împreună, formează Rețeaua ECC-Net al cărei scop este acela de a colabora pentru a soluționa, pe cale amiabilă, solicitările transfrontaliere ale consumatorilor.

Rolul principal al ECC-Net este să crească nivelul încrederii consumatorilor atunci când fac achiziții transfrontaliere, oferind informații și consultanță gratuite și confidențiale asupra drepturilor pe care le au în calitate de consumatori, precum și asistență în soluționarea problemelor de consum transfrontaliere.

print

Lasă un comentariu